• Lillen&Doris - Ekologiska barnkläder med lekfulla motiv
✔ Fri frakt ✔ Snabb leverans ✔ Betala säkert med Klarna eller Swish

Om oss

Vilka är vi?
Lillen&Doris grundades 2023 och är ett svenskt varumärke från Kungsbacka. Idén till Lillen&Doris föddes ur en önskan att designa roliga, lekfulla, mjuka och sköna barnkläder som sitter bekvämt. Allt vi designar tillverkas i ekologiskt och hållbart material med högsta kvalitet samt skön och bekväm passform. 

Ekologiska kläder är skonsamma mot ditt barns hud. Barns hud är känsligare för hälsofarliga ämnen eftersom deras kroppar inte är färdigutvecklade. De allra minsta barnen suger eller stoppar ofta tröjärmen i munnen vilket gör att de är mer utsatta för kemikalier. Genom att handla ekologiska kläder så undviker du hälsofarliga kemikalier som kan skada ditt barn.

Vår design syftar till att locka fram barnets fantasi. Det är inte alltid självklart vad det är för figurer på plaggen utan där är det många gånger barnets fantasi som får avgöra. All design är skapad av oss i Sverige för hand.

Hållbarhet

All produktion påverkar oss och vår miljö.
För oss på Lillen&Doris är det stor fokus på att tillverka så hållbart som möjligt. Vi tror på att ta ansvar för vår planet och skapa en bättre framtid för kommande generationer. Därför har vi valt att erbjuda kläder som inte bara är fina och bekväma, utan också tillverkade med omsorg för miljön.

Vi strävar efter att minimera vår påverkan på naturen genom att erbjuda kläder som är tillverkade av ekologiska material. Genom att välja ekologisk bomull och andra naturliga fibrer minskar vi användningen av kemiska bekämpningsmedel och andra kemikalier, vilket skyddar både jorden och människors hälsa. Lillen&Doris designar mycket plagg med mönster men vi mönsteranpassar inte plaggen, på detta sätt bidrar vi till minskad svinn i produktionen.

För oss är det också viktigt att säkerställa rättvisa arbetsvillkor och människorättigheter i hela produktionskedjan. Vi samarbetar endast med tillverkare som följer internationella standarder för socialt ansvarstagande och arbetar för att säkerställa att arbetarna får rimliga löner och goda arbetsförhållanden. Våra leverantörer är certifierade enligt Oeko-Tex® Standard 100, GOTS, CPSIA och är ackrediterade enligt BSCI och ISO9001.


Följande länkar beskriver de olika standarderna:

OEKO-TEX® - Tailor-made solutions for the textile and leather industry

Home - GOTS (global-standard.org)

The Consumer Product Safety Improvement Act (CPSIA) | CPSC.gov

https://www.amfori.org/content/amfori-bsci

ISO - ISO 9001 and related standards — Quality management

När du handlar hos oss bidrar du till att stödja en mer hållbar livsstil. Genom att välja ekologiska barnkläder minskar vi vår miljöpåverkan och lämnar en renare och friskare planet åt våra barn att ärva. Vi strävar efter att vara en del av den positiva förändringen och inspirera andra att göra medvetna val för en mer hållbar framtid.

Vi ser fram emot att få vara en del av din resa mot en mer hållbar livsstil. Tillsammans kan vi göra skillnad och forma en bättre värld för kommande generationer. Välkommen till vår webbshop och ta del av vårt utbud av ekologiska barnkläder.